Τρίτη 18 Μαρτίου 2008

Όχι και αυτόν!

"Γέρασα και μυαλό δεν έβαλα..." λέει μια παροιμία του λαού. Και αυτό πάει προς την τόσο μικρή παε Παναθηναϊκός που έχει την κακή συνήθεια να τρώει παίκτες έτσι για πλάκα. Μετά από τόσους άλλους -που δεν θα μπώ καν στον κόπο να αναφερθώ-, πάει να φάει και άλλον ένα παιχταρά -ναι παιχταρά και όσοι δεν το έχουν καταλάβει είναι μυρωδιές-, τον Έκι Γκονζάλες. Για ρωτήστε τι σημαίνει Έκι στην Αργεντινή ανίδεοι...

Ο άνθρωπος ήρθε εδώ και τη μισή αυτή χρονιά που έπαιξε έκανε παπάδες, σχεδόν μόνος το πήρε το πρωτάθλημα τότε με τις ασίστ του και τα γκόλ του. Αφήστε που επιτέλους ο ΠΑΟ έβαλε την μπάλα κάτω που είχαμε βαρεθεί να βλέπουμε γιόμες...Την επόμενη χρονιά σε Τσάμπιονς Λιγκ και ελληνικό πρωτάθλημα οργίασε, τι να πρωτοθυμηθώ, τις γκολάρες με Ρούζενμποργκ και Άρσεναλ ή τις σακούλες για εμετό που μοίραζε δεξιά και αριστερά. Μια σούπερ χρονιά γεμάτη γκόλ και ασίστ..Μεχρί εκεί, όσο δηλαδή ο άνθρωπος έπαιζε στην θέση του (10άρι, 2ος επιθετικός) καλώς, μέχρι που ήρθε ο αλενατόρε και άρχισε να τον βάζει πολύ πισω και αναγκαζόντανε ακόμα και ο Γκονζαλες να παίζει με μακρινές μπαλιές, να αναλώνετε σε τάκλιν και μαρκαρίσματα και όχι σε αυτό που ήξερε να κάνει. Εκτός από μερικά παιχνίδια που ο ΠΑΟ τότε έπαιξε 4-3-3 και έκανε και ο Έκι καλά παιχνίδια. Πλάκα πλάκα, μόνο ο Σουμ τον έβαζε στην σωστή του θέση. Με τα πολλά, έρχετε ο τραυματισμός του. Μένει έξω πολύ καιρό. Χωρίς να μπώ σε άλλες λεπτομέρειες περί θέληση και εγωισμού του Αργεντίνου, καταφέρνει και γυρίζει...Και πάνω εκεί που ψάχνει τα πατήματά του, πάνω εκεί που θέλει να αποδείξει ότι ο παλιός καλός Έκι είναι εδώ, ο άλλος ο μαλάκας τον αφήνει εκτός 18άδας. Και ο Έκι όπως οφείλει κάθε μεγάλος παίχτης τσαντίστηκε, και πολύ καλά έκανε...και οι άλλοι οι καριόληδες τον τιμωρούν, γιατί στα αρχίδια τους, έχουν κι άλλους Γκονζάλες... Αντιεπαγγελματική η συμπεριφορά του μεν, αλλά είναι ο παιχταράς της ομάδας σου και επειδή ο επόμενος καλύτερος είναι πολλά σκαλιά πιο κάτω κανεις τουμπεκί!

Τον Έκι θα τον φάνε και είναι κρίμα, ένα παίκτη της κλάσης του και με τον τσαμπουκά του, είχαμε χρόνια και ανάγκη να δούμε στον Παναθηναϊκό και τώρα που τον βρήκαμε, θα τον χάσουμε λόγω της μαλακίας που δέρνει ορισμένους... Ποιός Παναθηναϊκός δεν γούσταρε όταν ο Έκι έτρωγε σίδερα από τους πρώτους μήνες στην ομάδα, στον τελικό κυπέλλου κόντρα στον έφηβο, στο Καραισκάκη, στην πρώτη του συμμετοχή στο CL κ.α. το πάθος ξεχίλιζε παντού.
Έκι εν δράση, για όσους ξεχνούν... Equi Gonzalez - The show must go on..., Moments2003-2007, Ο δεκάλογος του Έκι. Θα βρείτε κι άλλα πολλά στο γιού τιούμπι, όπως λέμε γκούγκλι στα Πατρινά ;)

Θα φέρει ο Πεσέιρο(υ) τον νέο Νάνι...Τότε είναι που δεν πρόκειτε να ξυπνήσουν ποτέ οι κοιμώμενοι της παε...νάνι, νάνι, θα λένε ο ένας στον άλλο και θα αποκοιμούντε, δηλαδή μια από τα ίδια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: